Mitä kuvissa tapahtuu? Miten tilanteet liittyvät Lyseon historiaan?

Kaikki kuvat esiintyvät historia-sivulla, joten etsithän kuvan sieltä niin pääset tutustumaan tarkemmin kuvanottohetken tunnelmiin. Lähes kaikki kuvat löytyvät myös Sivistystä sydämellä -teoksesta, jossa kuvien tunnelmiin pääsee vielä syvemmin.

Kuvat ovat suurelta osin lainattu Sivistystä sydämellä -kirjasta ja ne ovat pääsääntöisesti peräisin Joensuun lyseon lukiolta tai Pohjois-Karjalan museolta. Kuvien lähdetiedot on mainittu historia-sivulla.

Lyseo-rakennus Koskikadulla

Vuodenvaihteessa 2020—2021 Joensuun lyseon lukio muutti pois perinteikkäästä koulurakennuksesta Joensuun Koskikadulta uusiin tiloihin Joensuun Tiedepuistolle.

Joensuun Lyseo-seura toteutti yhdessä Simo Kettusen kanssa hyvätunnelmaisen muisteluvideon tästä koulukiinteistöstä, joka kätkee sisäänsä huimat määrät muistoja useilta vuosikymmeniltä. Videossa kuullaan kolmen eri sukupolven lyseolaisen muistoja ympäri Lyseo-rakennuksen.

Lyseo-seura toivoo, että myös Sinä pääset muistelemaan omia kouluvuosiasi näiden seinien sisällä tämän videon avulla. Muistathan vinkata videosta myös ystävällesi, jotta hänkin pääsee muistojen ääreen.

Redion / Simo Kettunen (2021)